Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagsbruschetta på Dans vis

Annons

För 4 personer

4 mogna tomater

4 skivor dagsgammalt lantbröd

2 klyftor vitlök

8 msk olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

bladpersilja eller basilika

1. Skär tomaterna i bitar. Ska man vara riktigt noga bör de skållas i kokande vatten och sedan flås, men med söta sommartomater går det att ta med skal och allt.

2. Stek brödskivorna frasiga i olivolja. Avsluta stekningen med att pressa över eller fördela riven vitlök över bröden. OBS! Stek inte vitlöken, utan försök att få på den i sista stund så smaken inte förändras eller i värsta fall blir bränd.

3. Lägg upp bröden på fat eller tallrikar. Stek tomatbitarna hastigt i olivolja i en ganska het panna. Fördela tomatröran över bröden och avsluta med flingsalt, svartpeppar och bladpersilja alternativt basilika.

Annons
Annons