Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

F1-experten: "Tvivlar på att Marcus tar poäng i år"

Sist i kvalet på Hockenheim. Nu befarar Sveriges mest rutinerade F1-reporter att Marcus Ericsson kommer att gå poänglös genom årets VM-säsong.

Annons
Fredrik af Petersens på Hockenheim.

Trots en ny motor och en ny bakvinge fick inte Marcus Ericsson till det alls i kvalet inför Tysklands Grand prix.

Marcus slutade sist och för fjärde gången på de fem senaste kvalen fick han även se sig besegrad av sin stallrival Felipe Nasr som slutade näst sist.

Rutinerade F1-reportern Fredrik af Petersens, som sett över 600 F1-lopp och som var med redan på Ronnie Petersons tid, befarar nu att Marcus kommer att förbli poänglös den här säsongen.

- Jag trodde att han skulle göra det inför säsongen men nu tvivlar jag på det. Man får nog se 11:e-14:e plats som en seger, säger af Petersens till na.se.

Marcus inledde säsongen starkt men ända sedan den uppmärkammade kraschen med Felipe Nasr i Monaco har han haft det tungt.

- Marcus är inne i svacka men det beror mycket på att teamet inte haft pengar att utveckla bilen. Det är där det stora problemet legat hela tiden. I början av säsongen hängde de med men sen har de tappat mark mot de andra, säger af Petersens.

Vad kan han göra i den här situationen?

- Det är bara att vänta till 2017. Okej, nu verkar ekonomin vara i ordning och de väntar på en ny framvinge, och de kommer att ta fram nya delar att testa i vindtunneln. Men så vitt jag vet är det inte fler officiella tester på bana så testerna får de göra i samband med loppen i såna fall.

- Testet inför Storbritanniens GP körde de ju inte. Som Marcus sa helt riktigt: "Varför ska vi testa när vi inte har några delar att testa?". Det är det som varit nackdelen hela säsongen

.

Af Petersens välkomnar de nya investerarna i form av det schweziska investmentbolaget Longbow Finance S.A.

- Det väsentliga är att pessimismen vänts till en optimism när det gäller 2017.

Tror du att Marcus blir kvar hos Sauber?

- Ja, det tror jag. Även om han säger att han är i en svacka så är det mer teamet som är inne i en svacka.

Är en fortsättning hos Sauber rätt väg att gå för hans karriär?

- För mig är det helt klart att det blir Sauber, det vore rent logiskt att han stannar kvar hos dom. Eftersom resultaten inte varit så strålande i år är det inte så många dörrar som öppnar sig hos andra stall.

- Samtidigt tittar de andra på vad förarna gör med det material de har till sitt förfogande. Men eftersom de flesta stallen redan har klart med förare för nästa år så är jag hundra procent övertygad om att han stannar kvar hos Sauber. Det vore också absolut det bästa.

Fredrik af Petersens räknar inte ut Marcus i söndagens lopp.

- Kvalet är en sak och loppet ett annan. Vi får se hur det går i morgon.

Annons
Annons
Annons