Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fittipaldi till NA: "Marcus kan nå toppen"

F1-legendaren Emerson Fittipaldi tror att Marcus Ericsson kan nå toppen i F1.

Annons
Emerson Fittipaldi intervjuas utanför Sauber på Hockenheim.

- Absolut, med rätt material, säger den 69-årige brasilianaren till NA

NA fick en kort men exklusiv pratstund med den dubble F1-världsmästaren Fittipaldi vid ingången till Sauberstallet i depån strax före loppet på Hockenheim.

Fittipaldi, som ingick i tävlingsjuryn på Hockenheim, var på väg in till Sauber för att ge sin landsman Felipe Nasr ett sista lycka till inför racet.

Fittipaldi bildade själv en svensk-brasiliansk duo i F1-cirkusen för 43 år sedan, med Ronnie Peterson. Tillsammans såg de till att Lotus tog hem märkes-VM för Lotus under karismatiske stallchefen Colin Chapman. Fittipaldi blev VM-tvåa den säsongen, 1973, med Peterson som trea.

- Ronnie var en av mina bästa vänner någonsin. Han var en fantastisk talang, en fantastisk förare, säger Fittipaldi, som trots att han är stressad, tar sig tid för att prata om sin förolyckade vän.

- Jag uppskattade varje minut ihop med Ronnie, att tillbringa dagarna ihop med honom och att köra emot honom. Barbro var god vän med min fru, och vi umgicks familjevis.

Fittipaldi var med och bar Ronnies kista, tillsammans med bland andra Niki Lauda och James Hunt, vid begravningen i St Nicolai kyrka i Örebro.

- Jag saknar Ronnie väldigt mycket, säger han.

.Vad minns du från den ödesdigra dagen på Monza 1978?

- Jag hade tur, jag låg precis bakom Ronnie i min Copersucarbil, säger han.

- Jag såg att Ronnie var okej, men sedan blev det en tragedi.

Din åsikt om Örebros näste förare i F1, Marcus Ericsson?

- Jag tycker att han gör det bra. Han kör ihop med Felipe och båda är väldigt talangfulla. Det är viktigt för Brasilien och Sverige att ha en ny talang som har chansen att slå sig in i toppen.

Tror du att Marcus kan nå toppen i F1?

- Absolut, med rätt material. Han visar en stor talang, säger F1-legendaren.

Annons
Annons
Annons