Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Länets nya racinghopp klar för Silverstones 24-timmarslopp: "Vill vara med och utamana"

+
Läs senare

Efter två raka fjärdeplatser i JSM i formelbil är drömmen en STCC-styrning 2017.
Nu står det klart att Robin Fredriksson från Gyttorp kommer att köra det prestigefyllda 24-timmarsloppet på Silverstone för STCC-teamet Lestrup racing.

Robin Fredriksson under testet av Lestrup racings STCC-bil på Ljungbyhed förra helgen. Nu är Gyttorpsföraren klar för att köra 24-timmarsloppet på Silverstone för teamet.

Robin Fredriksson, 22, är en av få påläggskalvar från länet i banracingen bakom förare Marcus Ericsson, Richard Göransson, Fredrik Ekblom och Thed Björk Bang-Melchior.

Två år i rad har han slutat fyra i junior-SM i formelbil, och inför årets säsong har han kämpat hårt för att lösa en styrning i STCC. Nu har Gyttorpssonen kommit ett stort steg på vägen – för efter ett framgångsrikt test av Lestrup racings TCR-bil (som alltså är byggd enligt det reglemente som från och med i år gäller för just STCC), en Volkswagen Golf, på Ljungbyhed förra helgen är det nu klart att han kommer att köra för teamet i det prestigefyllda 24-timmarsloppet på den brittiska formel 1-banan Silverstone nästa helg.

Fredriksson kommer att dela bilen, som eventuellt även kommer att anmälas till STCC i år, med Mats Olsson, Peter Fahlström och Stefan Nilson som alla körde långlopp för teamet även i fjol.

LÄS MER: Racingtalangen fyra, fyra – och fyra: "Värsta placeringen"

Tävlingen är den första i 24H TCE-serien, som också innefattar långlopp på Magny-Cours, Misano, Barcelona och Spa, och lockar 34 team varav 14 i TCR-klassen.

För Lestrup racings del blir racet dels en förberedelse inför STCC-säsongen, dels en satsning på att göra ett riktigt bra resultat.

– Självklart vill vi vara med och utmana, men vi vet att det är tuff konkurrens med många bra team och förare i anmälningslistan. I 24-timmarslopp är det en bedrift bara att gå i mål, säger teamchefen Fredrik Lestrup i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det här blir en bra start för oss. Teamet har växt i år i och med samarbetet med Experion racing och debuten i STCC. Vi har två nya VW Golf GTI TCR att lära oss, nya mekaniker och teammedlemmar att trimma in och för långloppsförarna är det också en ny bil och en ny utmaning att ta sig an.

LÄS MER: Stöttar nya talangen – med begagnade underkläder

Lestrup racing kommer nämligen att hjälpa Experion racing att driva Albin Wärnelövs Golf i STCC i år, och alltså också troligen anmäla sin helt egna Golf till mästerskapet. Och möjligen, möjligen då med Fredriksson som förare.

Tävlingen på Silverstone inleds med kval på fredagseftermiddagen den 31 mars och själva 24-timmarsloppet avgörs sedan med start 16.00 lördagen den 1 april.

Årets STCC-säsong, som Fredriksson alltså ännu inte är helt klar för, startar med race på Knutstorp den 6 maj.

Robin Fredriksson är redo för nya utmaningar. Efter två raka fjärdeplatser i junior-SM i formelbil hoppas han kunna säkra en STCC-styrning inför årets säsong.

Annons
Annons
Annons