Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mark Smith skulle rädda Sauber – nu lämnar han Marcus Ericssons stall

Han hyllades av Marcus Ericsson och skulle rädda Sauber. Men bara dagar före F1-premiären lämnar stallets nye tekniske direktör Mark Smith sin tjänst omedelbart.

Annons

Marcus Ericssons stallkompis Felipe Nasr i garaget.

På måndagen anlände Marcus Ericsson till Australien inför F1-premiären i Melbourne på söndag. Samtidigt skickade hans stall, schweiziska Sauber, ut ett pressmeddelande med den oväntade uppgiften att stallets tekniske direktör Mark Smith, som anställdes så sent som i somras, valt att lämna sin tjänst.

”Mark Smith har beslutat att åka tillbaka till Storbritannien av familjeskäl. Han har redan lämnat bolaget”, skriver stallet.

55-åringen kom in i teamet med stor erfarenhet från bland annat Force India, Red Bull, Jordan och Renault, och var den som skulle rädda Sauber från de snedsteg som gjort att teamet, under de två första åren med det nya reglementet, haft svårt att på allvar utmana de penningstarkare F1-teamen.

Ericsson hyllade honom när han kom in i stallet i somras, och berättade i december för NA om det nära samarbetet med Smith.

– Jag har haft rätt mycket kontakt med honom under hösten i och med bygget av 2016 års bil. Jag har berättat vad jag tycker att vi borde fokusera på, sa Marcus då.

Annons
Annons
Annons