Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sauber firade - med att bli sist: "Jättefrustrerande"

I Sauberlägret dukades det upp till fest. Samtidigt kom förarna Felipe Nasr och Marcus Ericsson sist och näst sist i kvalet på Hockenheim.

Annons
Marcus Ericsson på efterkälken under lördagens kval på Hockenheim.

- Jättefrustrerande, säger Marcus Ericsson till na.se.

Marcus Ericson var elva på fredagens första träning, och besegrade stallrivalen Felipe Nasr under samtliga tre träningspass.

Men när det var dags för kval var han sist, 22:a. Slagen med elva hundradelar av Nasr som var näst sist.

När NA träffade Marcus efter kvalet i Sydtyskland lyste det besvikelse ur Örebroförarens ögon.

- Jag tycker att jag gjort en jäkligt bra helg, från början till slut, så här långt och inte gjort några misstag. Det gick bra på alla tre träningarna och jag är nöjd med mitt varv i kvalet, men tyvärr är vi inte snabba nog, säger han.

Det är andra gången i år som Kumlasonen är sist i ett kval, det hände även i Ryssland. Då är inte Storbritanniens GP, där Marcus inte kom till start i kvalet på grund av en tung krasch på träningen, medräknad.

- Det är jättefrustrerande. Jag började helgen som elva och nu är jag sist, och jag tycker att det jag gjort ett bra jobb. Det är lättare om jag känner själv att jag ”fuckat upp” det, gjort ett misstag eller om bilen känns kass. Då har vi något att jobba på. Men nu tycker jag att jag gjort ett bra jobb körmässigt, och bilen har vi ställt in på ett bra sätt - ändå är vi inte snabbare. Då är det mer fundamentalt, vi måste hitta mer fart i grejerna.

Hur kändes det att köra med ny bakvinge och ny motor?

- Allt känns okej, det är bara det att vi är för långsamma när vi kollar på klockan.

Kan du göra någonting själv i det här läget?

- Nej, vi måste hitta uppdateringar så vi kan bli mer konkurrenskraftiga. Bakvingen har gett lite grann men vi måste ha mer prestanda.

Är det rimligt att tro att du tar några VM-poäng i år?

- Om jag ska vara ärlig…vi har en framvinge och ett golv som är kvar på uppdateringspaketet. Förhoppningsvis kommer det till nästa lopp i Belgien. Allt beror på det. Först när vi vet hur bra det paketet är kan jag svara på den frågan.

Samtidigt famlar han efter ljus i det kompakta Saubermörkret.

- Vi är sist och näst sist men vi är inte jättelångt ifrån 15:e plats. Vi är inte en sekund efter utan vi pratar tiondelar per varv. Vi måste hitta den där halvsekunden, gör vi det är vi helt plötsligt med i matchen och kan vara med och fajtas. Större under har skett, det kan hända.

Marcus har inga större förhoppningar inför söndagens lopp.

- Det blir ett tufft race. Det känns som om vi först och främst får slåss med Manor. Jag ska försöka slå min teamkamrat och en Manorbil eller två. Det är huvudmålen. Kan jag spöa någon mer är det en bonus med den farten vi har just nu.

Marcus kan i alla fall trösta sig med att han slipper starta från depån vilket varit fallet i de senaste två loppen efter krascher.

- Ja, exakt, det är ett steg framåt. Nu får jag i alla fall vara med på gridden och göra en racestart. Det var länge sen….

På lördagskvällen passade det schweiziska teamet på att fira Schweiz nationaldag (1 augusti) lite i förväg. Det dukades upp till fest.

- Vi firar vårt fantastiska kval, säger Marcus Ericsson ironiskt.

Annons
Annons
Annons