Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Ratas: VM-guldlaget kan inte få Jerringpriset

Tre simmare. En slopestyleåkare. Och en orienterare som lagt av. Men speedwaylandslaget, med Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren, ratas av Jerringprisjuryn och finns inte ens med bland de 13 kandidaterna.

Andreas Jonsson höjer segerpokalen flankerad av (från vänster) Fredrik Lindgren, reserven Peter Ljung, Antonio Lindbäck, Linus Sundström och förbundskapten Morgan Andersson.

ÖSK-målvakten Jacob Rinne och Örebrostrade anfallaren Isaac Kiese Thelin kan vinna Jerringpriset, tillsammans med Bragdguldet Sveriges finaste idrottsutmärkelse, som del i det svenska U21-landslaget som bragdartat tog hem EM i somras.

Men däremot finns inte speedwaylandslaget, som med örebroaren Fredrik Lindgren och Indianernas stjärna Antonio Lindbäck i laget tog ett lika oväntat som historiskt lag-VM-guld i danska Vojens.

I stället har Radiosportens interna jury, som vaskat fram de 13 kandidaterna varifrån svenska folket nu får rösta fram vinnarna, satsat på bland annat tre simmare (Jennie Johansson, Maja Reichard och Sarah Sjöström), en slopestyleåkare (Emma Dahlström) och en orienterare som hunnit lägga av (Annika Billstam).

Omröstningen startade vid 14.30-tiden på onsdagen och pågår till den 18 december, då "ett antal" kandidater plockas bort. Efter jul startar omröstningen på nytt, och pågår fram till den 22 januari. Priset delas ut vid Idrottsgalan i Globen den 25 januari, där både U21-landslaget och speedwaylandslaget är nominerade till priset som årets lag.

Bragdguldet, där speedwaylandslaget ses som en av de hetare kandidaterna, tillkännages den 1 december.

Annons
Annons
Annons