Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlander säljer Örebro Hockeys storsponsor Concent: "Känns jättebra"

Mikael Fahlander säljer bolaget Concent Holding. "Det känns jättebra"", säger han om att Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud har ingått avtal om att köpa samtliga A- och B-aktier i bolaget.

Annons

Tipsa na.se dygnet runt på sms 72 019 - vinn 3000 kronor

Krisdrabbade Concent Holding får nya huvudägare. De nya ägarna är Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud. Mikael Fahlander, tidigare klubbordförande i Örebro Hockey, och hans släkt har genom olika bolag varit huvudägare för Concent Holding. Nu bekräftar han att de sålt .

– Det stämmer. Men jag har ingenting att tillägga, säger han.

Concent Holding är en av Örebro hockeys huvudsponsorer. Men bolaget har, som NA tidigare skrivit, varit på ruinens brant. De har bland annat skjutit upp utdelningen av aktier de senaste två kvartalen och företagets VD och en majoritet av ledningsgruppen har sagt upp sig. Bolaget handelsstoppades också på måndagsmorgonen på NGM-börsen.

De nya ägarna Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud, som sedan lång tid varit aktieägare i Concent, har ingått ett avtal med Mikael Fahlander och hans släkt om att köpa samtliga A- och B-aktier i bolaget. Det skriver Dagens industri. Det motsvarar, enligt tidningen, 63,2 procent av bolagets kapital och 78 procent av rösterna. Släkten Fahlander ska också ha accepterat att efterskänka en fordran om 185 miljoner kronor på Concent. De har nu inte kvar något ägande i bolaget.

– Det känns jättebra, säger Mikael Fahlander.

Concent Holding är ett fastighetsutvecklingbolag med många pågående projekt, bland annat i Ladugårdsängen i Örebro. I ett pressmeddelande som Dagens industri har tagit del av skriver de nya ägarna att "ägarförändringen i bolaget kommer att starkt förbättra möjligheterna att utveckla och slutföra de projekt där bolaget har anvisningar och tilldelningar".

Läs mer:

Fastighetsbolag på "ruinens brant" – Mikael Fahlander huvudägare i företaget som ligger bakom flera byggprojekt i Örebro

Huvudsponsor i ekonomisk kris – men klubbordförande i Örebro hockey visste inget

Köpte byggprojekt av krisdrabbade Concent: "Vi vill inte att våra kunder ska bli skrämda"

Mer läsning

Annons