Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya butiker - men var borde det finnas?

Flera stora livsmedelskedjor är intresserade av att hitta nya etableringsplatser i Örebro län, men inga konkreta planer finns för nya butiker under 2016.

Annons

Väljer efter utbud. För Roland och Lena Stedt från Vintrosa är det viktigt med bra basvaror, fint frukt- och grönt, bra priser och bra service med engagerad personal när de väljer var de ska handla.

Både Coop, Axfood och Ica uppger att de håller ögonen på Örebro, för att hitta nya platser där de skulle kunna öppna butiker. Några konkreta planer för 2016 finns dock inte från någon av de stora matvaruaktörerna, i alla fall inget det kan avslöja nu.

Några nyetableringar är enligt Coops distriktschef Anna Strömgren inte aktuella inom den närmaste tiden, men Coop anser att Örebro är en intressant region att växa i.

Även Axfood, där Willys och Hemköp ingår, har ögonen öppna för möjligheten att växa i Örebro.

– Vi söker ständigt affärslägen för nya butiker, och Örebro hör definitivt dit. Vi skulle gärna vilja etablera fler Hemköps-butiker i regionen, kanske inte i år men nästa, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.

– Vi kommer inte att öppna några nya butiker i Örebro län under 2016, men vi tittar hela tiden på nya möjligheter. Eftersom tätorten Örebro har en väldig tillväxt följer vi noga vad som händer där. Utan att namnge några platser så tittar vi på olika alternativ, men inget är hetare än något annat, säger Icas etableringschef Magnus Björklund.

Annons
Annons
Annons