Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Klart: De ska driva Brothersbutiken

Brothers centralt kommer att återöppna den konkursade Brothers-butiken på Stortorget.

Det var den 9 februari som Joakim Wong lämnade in en konkursansökan rörande bolaget WoLuNo Invest AB, och butiken Brothers på Stortorget. Redan samma dag låste konkursförvaltaren Robert Asplund dörren till butiken.

Efter några dagar inleddes en utförsäljning av det förhållandevis omfattande lager av kläder som ingick i konkursen. Den har sedan pågått under några veckor samtidigt som förhandlingar om en fortsättning. Enligt Asplund fanns det obetalda hyror för tre månader i botten av konkursen, vilket innebar att hyreskontraktet var förverkat. Det är W-Invest Fastigheter AB som äger lokalen.

Nu är det klart att det blir Brothers centralt som återöppnar en Brothers-butik på Stortorget. Exakt när är ännu inte klart, men Peter Bondelid bekräftar att det ska ske så snart som möjligt, troligen inom några veckor.

- Vi kommer att driva den i egen drift inom bolaget Brothers Sisters Sverige AB. Vi söker nu en butikschef, säger Bondelid, vd.

Det innebär att tidigare franchisetagare Joakim Wong inte är aktuell i en fortsättning.

Enligt Bondelid har man jobbat ganska intensivt under 1,5 år och fört diskussioner med Wong och de övriga delägarna för att få till en lösning för att kunna behålla butiken på det sätt det var innan konkursen.

Bondelid säger att det troligen blir en del justeringar för att den nya butiken ska fortsätta enligt Brothers koncept.

I mars förra året tog Brothers centralt även över Brothers-butiken i Marieberg. Det innebar bland annat att man beslutade att avveckla konceptet Sisters. Enligt Bondelid går den butiken bra.

Kedjan Brothers ägs av den börsnoterade koncernen RNB Retails Brands, där även Polarn o Pyret ingår i affärsområdet butikskoncept. I dag har Brothers 64 butiker i Sverige och tolv i Finland.

Annons
Annons
Annons