Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

NA-tv: Alex Schulman på Campusmässan

Årets Campusmässa slår rekord. Mer än 100 utställare och minst lika många ideellt arbetande studenter.
– Det verkar som företagen är nöjda med resultatet och vill vara med, säger projektledare Natalie Henriksson.

Erik Andersson och Christoffer von Stapelmohr motionerade och mässarbetade på samma gång

Det är 14:e gången Örebro universitet håller i Campusmässan, en rekryteringsmässa där studenterna har chansen att söka sommarjobb, heltidsjobb, praktik eller bara nätverka. I år slog mässan rekord med hela 103 utställare. Förra året handlade det om 70.

– Vi fick sätta stopp vi 103 för då fick vi inte plats med fler i lokalerna, berättar projektledare Natalie Henriksson.

Det är full fart i korridorer och allmänna utrymmen i Långhuset. Ett myller av människor som vandrar, stannar upp och pratar. Flera av landets kommuner visar upp sig, landsting likaså och så en mängd olika företag. I en del samsas Oscar PT med Lärarförbundet, Erikshjälpen och Möller Bil AB.I studentsektionen Sesam är det dagen till ära öppet för alla studenter att kliva på för att prata eller spela tv-spel. Christoffer von Stapelmohr och Erik Andersson är båda mässarbetare och studerar civilekonomi. De tycker att Campusmässan ger möjlighet att få kontakt med företag.

– Att dessutom arbeta med mässan gör att man kommer ur studievärlden och lär sig något annat, säger Christoffer von Stapelmohr.

I bibliotekshuset pågick två andra mässevenemang. Dels kontaktsamtal mellan studenter och företagsrekryterare och dels föreläsning. Huvudattraktionen hette i år Alex Schulman och han drog mer eller mindre fullt hus i bibliotekets aula där han berättade om kändismöten och om sin pappa.

I små glasbursrum i biblioteket satt två till tre personer i samtal. Det var studenter som anmält sig till ett stort antal företag för att presentera sig för möjliga jobb. Rekryterare från företagen hade valt bland alla ansökningar och plockat ut några intressanta namn. KPMG:s rekryterareRenée Bayrads hade till exempel valt ut Robin Gerbino. Han går andra året på företagsekonomiprogrammet och är kanske inte ute efter en tillsvidare-tjänst just nu eftersom han kvar några studieår.

– Jag anmälde mig ändå till två företag som är lite större för att kanske i en framtid få vara på fler platser i världen, berättar Robin Gerbino. Jag vill gärna jobba med att hitta lösningar på problem.

En halvtimme fick han med Renée Bayrads och KPMG:s kontorschef i Örebro Christian Hoinard. Där fick han chansen att använda sig av årets tema för Campusmässan: Våga satsa.

Robin Gerbino intervjuades av KPMG:s Renée Bayrads

Annons
Annons