Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållplatsen fyller en viktig funktion

Annons

Svar till insändaren ”Ta bort busshållplatsen och rädda liv! ” (13/7)

Till att börja med vill vi be om ursäkt för att ni har upplevt att de regionbussar som trafikerar sträckan inte har hållit sig till hastighetsbegränsningen när de kört genom bostadsområdet. Det är inte acceptabelt!

Vi kan se att denna synpunkt inkommit till oss tidigare och vi kommer åter-igen ta kontakt med berörda entreprenörer för att poängtera hur viktigt det är att deras förare håller sig till tillåten hastighet.

Säkerheten i trafiken och för våra resenärer är otroligt viktig för oss och när vi får in synpunkter som dessa tar vi det alltid vidare med våra entreprenörer.

Busshållplatsen vid Norra Promenaden i Pålsboda står inte där i onödan. Den har strategiskt placerats där då vi ser ett behov hos våra resenärer av att kunna ta sig enkelt med kollektivtrafiken till vårdcentralen i området.

En ytterligare fördel med hållplatsens placering är möjligheten att kunna erbjuda pendlingsmöjligheter med kollektivtrafiken för vårdcentralpersonalen. Enligt statistik från 2016 så har vi cirka 15 påstigande resenärer varje dag vid busshållplatsen, vilket skulle kunna innebära att 5 475 människor om året inte skulle kunna ta sig till sjukvården om hållplatsen togs bort.

Länstrafiken vill kunna erbjuda möjligheten för människor att åka med kollektivtrafiken till vårdcentralen i synnerhet när det som i detta fall finns en busslinje som kan underlätta det.

Om problemet är att bussarna inte håller hastighetsbegränsningen så kommer vi i första hand försöka lösa det problemet i stället för att ta bort resmöjligheten för det antal personer som idag använder hållplatsen.

Thony Lundberg

Trafik- och marknadschef

på Länstrafiken Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons