Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnad förvirrad och rödgråten efter undersökningen

Annons

I dag den 15/5 var jag på Endoskopimottagningen på USÖ för att genomföra en gastroskopi. Nu sitter jag här, 6 timmar senare, och har ännu inte återhämtat mig varken fysiskt eller psykiskt.

Personalen var väldigt stressad och jag fick information om att viss väntetid kunde förekomma på grund av sjukdom.

Jag fick en kort information om hur undersökningen skulle gå till samt att två läkarkandidater skulle närvara. Jag blev dock inte tillfrågad om jag gav mitt samtycke till detta.

Jag var förberedd på att det skulle vara en obehaglig undersökning och jag hade fått noggrann instruktion om att tänka på andningen.

Jag gjorde mitt bästa och kämpade, men med slangen i halsen fick jag fruktansvärda kväljningsreflexer i form av kramper. Det skavde mot slemhinnan och orsakade otrolig smärta och jag fick panik av att inte få luft så tårarna forsade!

Efteråt var läkaren så stressad till nästa patient, så innan jag ens hann resa mig från britsen, hade han snabbt informerat om fyndet och vävnadsprovet som tagits.

Jag försökte återhämta mig så snabbt jag kunde och medan jag torkade mitt ansikte från slem, snor och tårar mumlade jag fram en fråga.

”Det hinner jag inte svara på” sa han kort, räckte fram en broschyr om min sjukdom och sa: ”läs den här”. Sen var han borta. Kvar stod jag rödgråten, tom, förvirrad och utelämnad.

Är det så här sjukvården ser ut i Sverige i dag?

I omhändertagandet är det så viktig att se människan bakom varje patient och se till så man skapar lugn, tillit och trygghet. Börja där!

”Ledsen och besviken patient”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons