Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen har misslyckats

Annons

Åsbro. Alliansregeringen öppnar nu för ökad invandring för att klara framtidens välfärd och vikten av att få in alla i dag arbetslösa invandrare i arbete. Ett fortsatt välstånd kräver också god utbildning och spetskompetens om svenska företag ska kunna konkurrera på världsmarknaden i framtiden. Det låter bra om man bortser från fakta om hur det ser ut i Sverige i dag.

Vi har mer än 500 000 arbetslösa varav de flesta har en god utbildning och är redo för arbetsmarknaden. Problemet är bara att jobben inte finns.

Hur en ökad invandring av människor som saknar både utbildning och inte kan det svenska språket ska kunna rädda den svenska välfärden är inte lätt att förstå.

Skolminister Björklund påpekar att en god utbildning är viktigt för att få ett jobb, samtidigt visar alla OECD-rapporter att kunskapsnivåerna stadigt minskar hos svenska skolelever som snart tillhör bottennivån i Europa.

Vore det inte klart mycket bättre att se till att de analfabeter vi har i landet kommer i utbildning? Att lära sig svenska och gå igenom hela skolsystemet inklusive gymnasiet tar minst 15 år plus ett antal år för en yrkesutbildning. Kanske totalt en 18–20 år innan man kan göra anspråk på ett fast jobb. Om det över huvud taget finns nån arbetsmarknad kvar i framtiden. Dessvärre vet vi också att alltför många företag undviker att anställa färgade människor oavsett kompetens.

Det är dags för en ny regering, den nuvarande har misslyckats fullständigt i både skolpolitiken, arbetsmarknaden och integrationen av invandrare som sökt sig till Sverige. Precis som tidigare borgerliga regeringar försätter också den här regeringen Sverige i snart olösliga problem.

Åsbro

Lars G Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons