Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsidrottare på turné- nu i Askersund

Vandringsutställningen Wall of fame har nu nått Askersund, där den invigs på Sjöängen på onsdag eftermiddag.

Annons

Klockan 15 på onsdag invigs vandringsutställningen Wall of Fame på Sjöängen. Invigningen följs sedan av en caféträff på temat Askersundsidrott som arrangeras av Örebro läns idrottshistoriska sällskap. Örebro läns Wall of Fame skapades 2016 efter att en jury tagit ut elva framgångsrika länsidrottare till en ”startelva”. Bland de elva finns bland andra Orvar Bergmark, Stig Blomqvist och Agneta Andersson.

Vid varje ort som utställningen besöker visas även flera lokala idrottsprofiler. I Askersund är det Ove Danielsson som tagit fram materialet om dessa personer, och han fanns även med i början av veckan då utställningen sattes i ordning.

Wall of  fame visas i Sjöängens entréhall. Så här såg det ut på måndagen under uppsättandet av utställningen.

Lokala Askersundsidrottare som visas på utställningen är:

Karl-Erik Södergren, bandy

Andreas Borg, fotboll

Lars Ivarsson, skytte

Linn-Eriksson-Frih , skridsko

Klara Frih, friidrott

Markus Johansson, skidor

Oliver Nelson , enduro.

– Lars Ivarsson tävlade på sin tid för Åsbro Jaktskytteklubb och är än i dag kommunens ende OS-deltagare. Klara, Markus och Oliver är aktiva i dag. De ville ha en blandning till utställningen, säger Ove Danielsson som är säker på att onsdagens invigning kommer att locka många äldre idrottsnostalgiker.

Ove Danielsson är fotografen bakom flera av skärmutställningens foton.

Den formella invigningen hålls av Solveig Samuelsson (S), vice ordförande i kommunfullmäktige och Kjell Sunesson, ordförande i Örebro läns idrottshistoriska sällskap.

Till invigningen och caféträffen efteråt gäller fri entré och besökarna bjuds på fika.

Skärmutställningen har producerats av museiutskottet i Örebro läns idrottshistoriska sällskap under ledning av Reinar Johansson och det är sällskapet som tillsammans med Örebro läns idrottsförbund är huvudansvariga för länets Wall of Fame. Aktiviteterna genomförs dessutom med stöd av Adolf Lindgrens stiftelse.

Wall of fame visas på Sjöängen fram till och med 9 april.

Mer läsning

Annons