Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare redo för ett läroår på Hargebaden

Först ett läroår. Sedan ska campingen utvecklas långsiktigt. Det är nya ägarnas plan för Hargebadens anrika camping.

Annons

Fler stugor är något de nya ägarna Charlie Söderblom och Peter Gylling vill bygga på Hargebaden.

Den djupa snön ligger tung över campingen i Harge. Än är det långt kvar till sommar, bad och grillning, men förberedelserna inför årets säsong är i full gång.

I år drivs anläggningen i ny regi. Efter att ha skött campingen i tolv år sålde Mats och Hans Karlsson den populära familjecampingen i början av vintern. Nya ägare är sedan november Askersundsbon Peter Gylling och örebroaren Charlie Söderblom.

Peter Gylling fick reda på att campingen var till salu och nästan såld. Men intressenten hade dragit sig ur.

– Jag blev nyfiken och när jag nämnde det för Charlie blev han eld och lågor. Han övertalade mig om att vi skulle ta över, berättar Peter Gylling.

– Jag trivs här och har en relation till campingen. Jag vill utveckla mitt företag och ha ett till ben att stå på. Och campinganläggningar är en bransch som växer, säger Charlie Söderblom, som tillbringade många somrar i Harge som barn.

Peter är Charlies svåger och båda driver eget företag inom fastighetsbranschen. Ingen av dem har någon erfarenhet av att driva camping sedan tidigare.

– Men det går lite hand i hand i det man gör i fastighetsbranschen, menar Peter Gylling.

Vilken nytta har ni av era erfarenheter från fastighetsbranschen?

– Vi har absolut nytta av det när vi tittar på energikostnader och uppvärmning, säger Peter Gylling.

De har inte samarbetat sedan tidigare, men nu räknar de med att deras familjer kommer att sköta en stor del av sysslorna. De kommer att behöva anställa fyra eller fem personer på deltid.

Under hösten har de röjt på området. Några träd har de fällt själva, några hjälpte stormen till med.

Dessutom har ett sjuttiotal ”säsongare” knutits upp till säsongen. Nu arbetar de med att få i gång befintliga system och snart ska de börja rekrytera de tjänster som behöver tillsättas.

Med kommunens hjälp hoppas duon också kunna ta fram fler parkeringsplatser och förbättra asfalten så att området blir mer tillgängligt för funktionshindrade.

Premiärsäsongen ser de som ett läroår. När den är avklarad planerar de att börja utveckla området.

– Vi tittar på om man kan anordna mer upplevelser i skogen. Mitt mål är också att från hösten börja utöka antalet ställplatser och stugor, säger Peter Gylling.

– Vi kommer att lyssna på vad besökarna vill ha, säger Charlie Söderblom.

Hur gör ni med priserna, Kommer de att höjas?

– Vi gjorde en viss prisjustering när vi tog över, men vi ligger vettigt till. Det gamla ägarna hade inte höjt priserna på flera år och SCR, branschorganisationen för campingplatser, rekommenderade oss att höja, säger Gylling.

Annons
Annons
Annons