Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Bland Sveriges roligaste kommuner

Ljusnarsbergs kommun är en bland de roligare att vistas i. I Fastighetsägarnas undersökning "Sveriges roligaste kommun" hamnar Ljusnarsberg på 34:e plats.- Visst är det roligt att bo i Ljusnarsberg, säger kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S).

Det är långt ifrån någon vetenskaplig undersökning som Fastighetsägarna har genomfört. Men enligt organisationen själva kan rapporten vara ett bra diskussionsunderlag.

Enligt Fastighetsägarna kommer Ljusnarsberg på plats 34 av samtliga 290 kommuner när man rankar "Sveriges roligaste kommun".

- Det här är en mätning som många andra, men roligt att kunna lyfta fram. Att kommunen finns med i övre skiktet är kul och blir en in-put, säger Ewa-Leena Johansson.

Hon vill inte ta för allvarligt på några undersökningar eller rankinglistor av den här typen.

- I det här fallet, i undersökningen av vad som är roligt, finns givetvis många fler parametrar att ta hänsyn till, som landsbygdens fördelar med natur och annat, säger Johansson.

Läs sammanställningen i sin helhet via länken.

Rankingen är sprungen ur ett annat arbete som Fastigheterna genomfört, nämligen rapporten "Stadens kultur och tillväxt". Här sorterades Sveriges största städer efter invånarnas kulturvanor. En kulturellt aktiv befolkning visade sig påverka bland annat priserna på bostadsrätter och nyföretagsamhet.

Nu har Företagarna gått vidare och rankar alla Sveriges kommuner efter nöjesutbud per invånare. Man kan säga att detta är en uppföljning av den tidigare rapporten. Syftet med denna rapport är enligt Fastighetsägarna framför allt att belysa den ökande betydelsen av caféer, restauranger, barer och andra nöjesställen för kommunens utveckling.

Ewa-Leena Johansson är en av många i Ljusnarsbergs kommun som kan skriva under på att det är roligt att bo här.

- Absolut. Ett roligt sätt att bli uppmärksammad på också, säger hon.

Topp tre i undersökningen är Åre, Borgholm och Stockholm.

Här kan du se hur roliga de andra kommunerna är.

Annons
Annons
Annons