Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Hampus på startlinjen i Gestrikekannan

På lördag är det dags för andra deltävlingen i vintercupen 1300 rallycup. Med och slåss om placeringar är bland annat hälleforssonen Hampus Böe.

Hampus Böe.

Nu på lördag den 27 februari så ska 1300 Rallycup köra sin andra vintercup deltävling, Gestrikekannan, som arrangeras av Järbo MK.

- Den milda vintern har ställt in flera av vintercupens tävlingar, men nu ser det äntligen ut som de varvvilliga 1300-bilarna och deras besättning skall få släppa loss, berättar Jan Ström, mediaansvarig för 1300 Rallycup, i ett pressmeddelande.

Det som väntar är vintervägar på 65 kilometer specialsträckor fördelat på 3 sträckor.

- Cupens egen ambassadör, Ola Strömberg, får titeln som förhandsfavorit efter att ha utklassat allt motstånd i den senaste cuptävlingen i Skutskär.

- Det är troligtvis många som vill kriga ner Mr Strömberg. Fjolårets totalvinnare av 1300 cupen, Jan-Erik Eriksson, är en av utmanarna och han kommer att sälja sig dyrt har han utlovat. Även två friska juniorer, Mattias Lagström och Hampus Böe kommer inte att åka till Järbo för att ”titta på” om vi fritt skall citera dessa duktiga unga rallytalanger.

Hälleforsaren Hampus Böe tävlar för klubben Filipstads MC.

Annons
Annons
Annons