Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

"Katastrof i skogarna med lervälling"

Bergslagsrallyt 2016 ställs in. Anledningen är brist på snö och brist på kyla.Hällefors.– Det är ju katastrof ute i skogarna just nu med lervälling på vägarna, säger Johan Strömberg som är tävlingsledare för Bergslagsrallyt.

- Att genomföra ett vinterrally under de förutsättningarna är stört omöjligt.

Tanken var att Bergslagsrallyt skulle ha körts den 27 februari i skogarna runt tätorten Hällefors.

På onsdagskvällen bestämde tävlingsledningen att avblåsa alltihop.

– Vi träffas i mars igen någon dag och ska diskutera Bergslagsrallyt 2017. Men inget är bestämt om 2017 ännu.

Det har talats om att lägga Bergslagsrallyt mer norrut framöver och det kan bli så att nästa års rally placeras i Ludvika.

– Som sagt, inget är bestämt, men vi har pratat om Ludvika som möjlig ort nästa år. Men i år hade det inte hjälp att ha rallyt i Ludvika heller. Det är lika lite snö där som i Hällefors. Norr om Sveg är väl snarare vad som gäller om ett vinterrally ska kunna köras nu.

Även om rallyt nu inte genomförs så får arrangörerna ändå stora kostnader. Sträckor har redan planerats och arbete har lagts ned på förberedelser.

– Mellan 20 000 till 25 000 kronor kostar det här oss nu även fast vi ställer in rallyt. Och hade vi väntat till att noter var framme hade kostnaden stigit med ytterligare 10 000 kronor.

Det är Ludvika MS, Hällefors MK och MK Kopparberg som tillsammans arrangerar Bergslagsrallyt. Dock behöver inte klubbarna skjuta till pengar för det inställda rallyt i nuläget.

– Nej, vi har pengar avsatta i en ekonomisk buffert vi har för tävlingen. Men den buffert vi byggt upp börjar tömmas nu då vi har tvingats att ställa in i flera år.

Även om beslutet att ställa in rallyt kändes tungt, är ändå känslan hos tävlingsledningen att det var ett rätt beslut.

– Det ska ju fortsätta vara plusgrader framöver. Det hade inte hjälpt att flytta tävlingsdatum till mars heller vad vi vet nu. Vintern är över för denna gång.

I januari år 1968 arrangerades det första Bergslagsrallyt, då med start och mål i Nora. Förr var även Nora MK med som arrangör i det samarbete som kom att kalla sig Bergslagsklubbarna.

Annons
Annons
Annons