Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Framgångar för hemmasimmarna

I helgen har närmare 200 simmare gjort upp i klassiska tävlingen Skomakardoppet i Hallsberg.

Foto: Samuel Borg

Nio klubbar. 191 deltagare. Fyra åldersklasser. Det var förutsättningarna när Hallsberg Kumla Simklubb arrangerade den klassiska tävlingen Skomakardoppet i Alléhallens i helgen.

Tävlingen, som drog i gång på 70-talet, hade runt tusen starter! I en av dem fanns 12-åriga Frida Medeskog.

Frida är med i Karlskoga Simförening och var med i Skomakardoppet för första gången. Hon gillar att tävla:

– Det är kul när man ”persar”. Det är ganska nervöst, men ändå kul. När man väl är i vattnet vill man bara köra, säger Frida Medeskog.

Nio klubbar alltså. En av de mest långväga gästerna var MASS, som står för Mölndals Allmänna Simsällskap. 14-åriga William Norland var med och försvarade klubbens färger.

– I lördags tävlade jag indiviuellt och i lagkapp. För oss gick det bra. Vi tog silver, berättar William.

Även han gillar nerven och atmosfären kring tävlandet.

– Man utvecklas, slår nya ”pers” och så får man känna klordoften. Nu är det lite off season, men annars är det tävlingar hyfsat tätt, säger Norland.

Klubbkompisen Torsten Bohlin har varit med i klubben sedan länge, men först för ett halvår sedan började han tävla.

– Jag har inte haft möjlighet att träna och tävla förrän nu. Det är kul för jag ”persar” i nästan varje lopp, säger han.

Det var välfyllda läktare. Under heaten gick klubbarnas tränare längs banornas vågskvalp, vilt viftande med armarna för att trigga sina adepter. Tränaren Thomas Johansson var nöjda med hemmasimmarnas prestationer.

– Det har gått otroligt bra! Alla har slagit personligt rekord och många har putsat ordentligt. Småttingarna gör stora framsteg, berättar Thomas Johansson efter att av många dramatiska heat.

Återväxten är god i klubben, menar han. Många rekryteras redan som små. I dag kör de flesta fyra simpass i veckan och ett så kallat landpass, som består av styrketräning. Klubben vill få till ytterligare ett pass i veckan. Nu kämpar man för att få till ett tidigt morgonpass i Djupadalsbadet i Kumla. Går de planerna i lås innebär det betydelsefull träningstid för simmarna.

– De skulle utvecklas mer, helt klart, konstaterar Thomas Johansson.

Klubben tävlar nästan varje helg. Nästa veckoslut är det Eskilstuna som gäller. Självförtroendet är nog stort, efter prestationerna i Alléhallen. En av dem var 13-åriga Elina Brattström med och bidrog till:

– Vi tog silver i lagtävlingen, fyra gånger 50 meter, säger Elina Brattström stolt.

Fotnot: Resultat från tävlingen finns på www.livetiming.se

Det här gänget försvarade Hallsberg Kumla Simklubbs färger.Foto: Samuel Borg

Annons
Annons
Annons