Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

NA-tv: Hemvändare höjer Hallsbergs hockeylag

En knapp månad kvar av seriespelet och IFK Hallsbergs J18-lag, det första på tio år, parkerar på andra plats i tabellen. Tacka hemvändarna för det, som spetsat det tidigare U16-lagets stomme.

Inför årets säsong fann IFK Hallsbergs sig i den ovanliga, men lyckosamma sitsen, att man kunde anmäla ett lag till spel i J18-serien.

Ett knippe unga spelare har anslutit till klubben. Det är spelare som under de gångna säsongerna spelat inne i Örebro. Sex av dem är fostrade i Hallsberg och var en del av länets TV-pucksatsning för killar födda 1999. Då alla inte kom in på gymnasieprogram med hockeyprofil i Örebro pluggar de nu på Alléskolan och har Sydnärkehallen som hemmaarena.

– Skönt att vara hemma igen, säger Alexander Lindgren, en av återvändarna.

– Här vet man att man alltid är välkommen, fyller Filip Hellsten i.

De fyra som återvände inför den här säsongen har dragit med sig ytterligare ett gäng juniorer från både Örebro, Karlskoga och Kumla. Det har gett en hel del nya möjligheter.

– Vi har utarbetat ett koncept som ger de här spelarna en chans att hålla sig kvar på en hög nivå, säger tränaren Marcus Danielsson.

I arbetssättet ingår till exempel utökad sommarträning och en mental coach. För det sistnämnda svarar Ellinor Danielsson som till vardags studerar på GIH i Örebro.

– Jag kan tycka att det är bra att man får tänka mental träning redan som junior. Det är inget som man behöver vänta med till man är i A-laget, säger hon.

Ellinor kan också bidra med tips till spelarna hur de kan kombinera hockeyn med gymnasiestudierna.

– Vi har också en bra stab i övrigt runt laget, säger Marcus Danielsson.

Ett av IFK Hallsbergs uttalade mål med sin verksamhet är att slussa unga duktiga spelare uppåt i seriesystemet. Exempel på det är till exempel Johan Ryno, Färjestad och Sara Grahn, Brynäs, Daniel Lindberg och Ludvig Karlsson i Örebro Hockeys J20.

Men det är absolut inga stängda dörrar för dem som en gång sökt lyckan på annat håll. IFK Hallsberg berömmer sig av att vara en öppen klubb.

– ”Klart ni ska ta chansen, men ni är jättevälkomna tillbaka”, sammanfattar Stefan Karlsson klubbens policy.

Han är pappa till en av killarna och även hjälpledare i J18-laget.

”Hemvändarna” har naturligtvis själva glädje av att komma tillbaka till Hallsberg. De får fortsätta spela hockey och några av dem har redan, 16 år gamla, börjat spela med seniorlaget.

Men deras erfarenhet från hockey på en högre nivå bidrar också med utvecklingen av de spelare som stannade i Hallsberg.

Annons
Annons