Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt upp cykelpumpar!

Mikael Andersson tycker att Hallsbergs ska ta lärdom av Örebro. I ett förslag till fullmäktige uppmanar han politikerna att investera i allmänna cykelpumpar.

Annons

Vill ha pump. Hallsbergs kommun bör ta en titt på hur Örebro investerar för cykel som trafikslag, menar kommuninvånaren Mikael Andersson och efterlyser allmänna cykelpumpar.

hallsberg. På måndagkvällen hade kommunfullmäktige sammanträde i Hallsberg. I samband med det passade kommuninvånaren Mikael Andersson på att lämna in sitt förslag.

Han föreslår att man i Hallsbergs kommun sätter upp allmänna cykelpumpar av samma modell som de gjort i Örebro. De pumparna är nämligen gjorda för att passa de flesta ventiler i cykel- och barnvagnsdäck.

Förslagsvis skulle dessa pumpar kunna placeras ut i anslutning till cykelställen vid tågstationen, tipsar Andersson, både på norra och södra sidan om järnvägen.

Andra lämpliga platser kunde vara i närheten av vårdcentralen, skolor och i anslutning till större arbetsplatser i Hallsberg. Inte heller ska man glömma kommunens övriga tätorter, menar Andersson.

Och luften verkade inte gå ur den frågan när den nådde fullmäktige, tvärtom.

Från drift- och servicenämnden skyndade sig både ordföranden Lotta Öhlund (MP) och ledamoten Tryggve Thyresson (V) upp i talarstolen och försäkrade att pump är på gång.

– Vi håller på att ta fram underlag till den frågan, sade Öhlund.

Så det finns hopp för dem som saknar cykelpump och svär över tomma däck. Chansen finns att kommunen kostar på investeringen. Kan Örebro så kan väl Hallsberg, får man tro.

Annons
Annons
Annons