Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnloppis lockade många att göra fynd

Flera föräldrar och barn valde att fynda barnkläder och leksaker när Kumla församling på lördagen arrangerade sin årliga barnklädesbytardag.

Annons

Försäljare. Alva Wengelin och Vilja Olsén hade rensat ut leksaker som de inte använder. Försäljningen gick bra, tyckte de.

En lång kö av människor ringlade sig till församlingshemmet i Kumla klockan fem i tio på lördagsförmiddagen. Innanför dörrarna stod ett 40-tal uppdukade loppisbord med barnkläder och leksaker.

Vid ett utav borden stod Alva Wengelin och Vilja Olsén och sålde leksaker som de inte använder längre.

– Det går bra. Det kommer folk och handlar. Det var en som köpte en liten häst förut, säger Alva Wengelin.

Intäkterna från bordshyran och från fikaserveringen gick till Svenska kyrkans fastekampanj ”Maträtten – allas rätt till mat”.

– Det här är vårt sätt att bidra till fastekampanjen. Vi brukar arrangera den här barnloppisen en gång om året, säger Åsa Oscarsson, som var en av arrangörerna av barnloppisen.

Försäljarna fick om de ville efter loppisen skänka barnkläder upp till storlek 80 som de inte hade fått sålt till Human Bridge.

– Vi packar babypaket som sedan skickas till Human bridge. Större barnkläder hämtas av andrahandsbutiken ”Bra och begagnat”, säger Åsa Oscarsson.

Under dagen kom det en strid ström människor under de tre timmar som loppisen pågick.

Kö. Kön till barnloppis ringlade lång fem minuter innan öppningen. Foto: Tove Svensson

Arrangörer. Några av de som arrangerade barnloppisen var Åsa Oscarsson, Sara Eidevald och Susanne Löthgren. Foto: Tove Svensson

Annons
Annons
Annons