Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörare oroar omgivningen

Unga bilförare som kör fort och sladdar på parkeringen vid Statoil Brändåsen har fått boende och mackpersonal att reagera.

Annons

Torbjörn Näslund, som driver Statoil Brändåsen, har själv varit ute och konfronterat de unga bilförare som sladdat loss framför macken. I fjol var problemen värre än vanligt, menar han. Arkivfoto: Göran Kempe

Fenomenet är inte nytt. Enligt Torbjörn Näslund, som driver macken och restaurangen vid Brändåsen, har det pågått under alla år sedan han drog igång macken.

– Sista året har det blivit mycket värre. Det är motorburen ungdom som inte har något vett. De har väl ingen annanstans att åka, säger Torbjörn Näslund.

Enligt honom är det personer i 18-25-årsåldern, ensamma eller några stycken, som kör in vid parkeringen och sladdar runt. Både kvällar och nätter, året runt, men främst på sommaren.

– Det är otrevligt. Tänk om de skulle köra på någon, säger Näslund.

Sandra Madsen bor intill macken och har åtskilliga gånger fått sin nattsömn störd av buskörningarna.

– De har alltid åkt och lekt där, men i somras eskalerade det, menar Madsen.

Enligt henne har personer som försökt prata dem till rätta blivit hotfullt bemötta.

– Buskörningarna har eskalerat, framförallt när det blir halt. Men det är ett problem som egentligen är spritt över hela Närke, säger utredningschefen Karin Eldblom vid Hallsbergspolisen.

Vad kan ni göra för att få ett stopp på det?– Det är svårt att lösa. Vi måste ta dem på bar gärning. I bland är vi ute och spanar, i mån av tid.

Annons
Annons
Annons