Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotad Fairtrade-status

Miljöpartiet ställer i en interpellation frågan om och hur kommunen ska agera för att behålla sin Fairtrade City diplomering.

Annons

Arkivbild.

I en interpellation till Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande, ställer Carina Riberg (MP) frågan om hur omdiplomeringen av Kumla som en Fairtrade City ska ske.

2009 blev Kumla kommun en Fairtrade City, vilket innebär att de därmed lever upp till kriterier för rättvis handel och etisk konsumtion.

För att kommunen ska fortsätta vara en diplomerad Fairtrade City måste en förnyelseansökan lämnas in senaste 29 februari.

För att kunna lämna in en sådan behöver kommunen utföra en inventering över vilka butiker, kaféer, restauranger och arbetsplatser som erbjuder Fairtrade eller motsvarande i Kumla.

Enligt interpellationen från Miljöpartiet har denna uppgift tidigare legat som en del i tjänsten för en av kommunens anställda.

Nu gör den inte längre det varför Carina Riberg ställer frågan hur detta, i sista minuten, ska lösas så att kommunen kan fortsätta vara Fairtrade City diplomerade.

Annons
Annons
Annons