Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jourklinik för djur åter i länet nästa år

Sedan djursjukhuset i Örebro lades ner för nio och ett halvt år sedan har länet stått utan en veterinärjourklinik. Men nu ska det bli ändring på det.

Annons

Första spadtaget. Lotta Malmborg, Cecilia Pramheim, kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson (S) och Gunnar Johansson från Asplunds Bygg fick konkurrens av rhodesian ridgeback-tiken Ninja med att hinna först med att ta spadtaget till den veterinära jourkliniken på Norra Mos företagsområde.

Fredagen den 9 december togs första spadtaget för bygget av en jourklinik i Norra Mos i Kumla.Det är kommunens fastighetsbolag som bygger kliniken som ska hyras och drivas av Lotta Malmborg och Cecilia Pramheim tillsammans med veterinär Leif Hokfors.

Klar om ett år

– Vi har fått ett väldigt bra gensvar. Ju fler vi blir desto fler öppettider kommer kliniken att kunna ha, förklarar Lotta malmborg.

När jourkliniken står klar i slutet av 2012 behöver inte längre katt- och hundägare söka vård i Karlstad eller på Strömsholm utanför Eskilstuna.

Idén är att jourkliniken ska vara medlemsbaserad, ett koncept som hittills inte provats.Hittills har 2 000 anmält intresse för att betala den tusenlapp per år det kostar att få tillgång till en veterinär jourklinik.

1 200 kvadratmeter stor

– Det finns cirka 30 000 registrerade hund- och kattägare i länet. Målet är att få 5 000 av dem att bli medlemmar, säger Malmborg.

Den 1 200 kvadratmeter stora kliniken kommer att inrymma en poliklinikavdelning med ultraljud och röntgen, laboratorium, separat infektionsavdelning samt avdelningar för intensivvård och operation. Det kommer även att bli en rehabavdelning med bassäng och löpband.

Annons
Annons
Annons