Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jourklinik för djur saknar medlemmar

Jourkliniken hund och katt ska enligt planerna öppnas i december. Men fortfarande saknas nästan 3 000 medlemmar för att jouren ska vara öppen dygnet runt.

Annons

Fler medlemmar behövs. Jourkliniken Hund och Katt behöver fördubbla medlemsantalet för att ha dygnet-runt öppet.

Tanken bakom jourkliniken är att den ska gå runt med hjälp av medlemsavgifter. I dagsläget har cirka 2 000 medlemmar anmält sig.

– Vi får in nya medlemmar hela tiden, men vi har ännu inte kommit upp i nivå så att vi kan ha dygnet runt-öppet, säger Cecilia Pramheim, som är projektledare för jourkliniken tillsammans med Lotta Malmborg.

Inte oroliga

För att kunna ha en jourveterinär på plats 24 timmar om dygnet, alla årets dagar, krävs nästan 5  000 medlemmar. Att spannet dit är stort från dagens medlemsantal är dock inget som bekymrar Cecilia Pramheim.

– Vi är inte oroliga att vi inte ska kunna ha dygnet runt-öppet. Som det ser ut nu så kanske det inte blir till invigningen men ambitionen är ändå att vi kommer att kunna erbjuda det inom en snar framtid.

För Cecilia Pramheim och Lotta Malmborg har mycket av tiden gått åt till bygget och anställningsintervjuer, men även till marknadsföring.

Få känner till

– Vi arbetar hela tiden med marknadsföring då vi vet att det fortfarande är många som inte känner till oss. Vi är positiva och tror att länets hund- och kattägare verkligen vill ta en chans att vara med och bygga upp en jourverksamhet för att trygga vården för sina skyddslingar.

Med dagens medlemsantal kan det finnas en jourveterinär på plats mellan klockan 17 och 22, och inga nya inskrivningar kommer att göras efter klockan 22.

Annons
Annons
Annons