Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nasrs ledning: 219–55 varv i nya bilen

Ny lyckad dag för Felip Nasr. Då har brasilianaren gjort fyra gånger så många varv i nya Sauberbilen som Marcus Ericsson.

Annons

Kaos hela onsdagen – med motorbyte, elfel och ett tappat bakhjul som orsakade en rejäl avåkning. Men på torsdagen fick Sauberstallet revansch – och lyckades inte bara logga 116 varv utan var dessutom sjätte snabbast av de tolv bilarna.

Liksom i tisdags var det Marcus Ericssons brasilianske teamkompis Felipe Nasr som satt bakom ratten i går. Totalt har han nu gjort 219 varv i Saubers nya bil, medan Ericsson bara fick 55 under sin hittills enda – och alltså rejält struliga – dag i C35:an.

Formel 1-cirkusens försäsong avslutas i morgon, och då får Ericsson en sista chans att prova bilen före premiären i Melbourne om två veckor. Men Kumlasonen känner sig inte stressad av situationen.

– Nej. För två år sedan, med Caterham, hade jag inte kört många varv när jag kom till premiären. Men visst, det är klart det vore skönt att få en bra och problemfri dag på fredag, så man har det i benen när man kommer till Melbourne, säger han till Viasat.

Ferraris Kimi Räikkönen var klart snabbast av alla förarna under torsdagen, medan Toro Rossos Max Verstappen var den som hann längst, 159 varv. Mest noterbart i övrigt var att Romain Grosjean, i nya Haasteamet, orsakade tre rödflaggningar efter olika typer av incidenter.

Annons
Annons
Annons