Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Upprorsstämning” på biblioteket

Långlördagen på Kumla bibliotek var inte bara lång utan även innehållsrik.

Annons

Mannen bakom boken

Där fanns två nya konstutställningar, fullt med stickande damer, släktforskarna satt beredda att ge en hjälpande hand, Gunnar Wahlberg satt som vanligt beredd med förstoringsglas och uppslagsböcker vid korsordsjouren och det fanns gott om berättarvilliga både för ung som gammal.

Men dagens huvudnummer var ändå åsiktsmaskinen och författaren till boken "Äldreupproret" – Ludvig Rasmusson.

Med joggingskor på fötterna förklarade han för åhörarna att hans bok är tänkt som ett debattinlägg i det ålderstänkande som präglar Sverige och i viss mån de övriga skandinaviska länderna.

– Jag anser att vi som nått mogen ålder är diskriminerade och har mycket mer att uträtta, men inte får det, hävdade Rasmusson.

Även på det politiska planet sa sig Rasmusson sakna personer med bred livserfarenhet. Där anknöt han till socialdemokraternas jakt efter en ny partiledare. När Leif Pagrotskys namn dök upp så avfärdades det av många med att 60-åringen var för gammal.

– Jag skulle med lätthet sätta ihop en slagkraftig regering, med pensionerade politiker, sa Rasmusson och nämnde ett koppel politiker med Alf Svensson i spetsen.

Annons
Annons
Annons