Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vårdcentralsjour i Fylsta

I slutet av maj får invånarna i Askersund, Hallsberg och Kumla närmare till läkare på kvällar och helger. Då öppnar vårdcentralsjouren på Fylstamottagningen.

Planerna för att åter öppna en vårdcentralsjour söder om Örebro väcktes förra året. Nu är det klart att verksamheten öppnar 27 maj.

– Fylstamottagningen ligger bra till kommunikationsmässigt, lätt att komma åt för de som kommer från Hallsberg och Askersund, säger Lennart Svärd, chef på Kumla vårdcentral.

Att valet föll på Fylsta-mottagningen berodde även på att lokalerna är klara att användas, inga ombyggnader krävs. Närheten till ambulansen på brandstationen i Byrsta är ett annat plus.

Läkare som jobbar på vårdcentralerna i Askersund, Kumla och Hallsberg delar upp arbetet på jourcentralen mellan sig. Tre undersköterskor och tre sjuksköterskor har nyanställts för att jobba på vårdcentralsjouren.

– De ska dela sina tjänster mellan någon av vårdcentralerna och jourcentralen så att de inte bara behöver arbeta på kvällar och helger, berättar Lennart Svärd.

Fylstamottagningen ska ha öppet på helger mellan klockan 13 och 21 och på vardagkvällar mellan 18 och 21.

– Vi öppnar något senare än vårdcentralsjouren i Örebro, men vi bedömer att tiden ska räcka till.

Läs mer i papperstidningen eller köp e-tidningen här nedan

Annons
Annons
Annons