Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åring häktad misstänkt för mord

33-åringen som misstänks ha mördat en 19-årig man på ett asylboende i fredags erkänner att han knivskurit den döde, men att det skett i nödvärn.

Annons

Under måndagseftermiddagen hölls häktningsförhandling mot den 33-årige man som misstänks ha knivmördat en 19-årig man i ett asylboende i Storå i fredags.

Åklagare Louise Helleday begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon vill ha särskilda restriktioner för att mannen inte ska avvika, förstöra bevis och försvåra utredningen.

33-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, åtal ska väckas den 21 mars.

—Det blev som jag yrkade fast det blev omprövning om två veckor istället för en månad, säger Louise Helleday, förundersökningsledare och åklagare.

—Nu pågår en massa utredningsåtgärder så som brottsplatsundersökningar och de kommer att fortsätta, säger Louise Helleday.

33-åringen har erkänt att han knivskurit 19-åringen, men hävdar att det handlat om nödvärn. Vid häktningsförhandlingen kom 33-åringen och hans advokat med en nödvärnsinvändning.

— Nödvärnsinvändingen kommer att kontrolleras och utredas, säger Louise Helleday.

Tingsrätten bedömer att utredningarna visar att det finns sannolika skäl att våldet den tilltalade använde sig av ledde till 19-åringens död. Tingsrätten bedömer också att det inte går att säga att nödvärnsinvändningen är tagen ur luften.

Annons
Annons
Annons