Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BMB bjuder in livsmedelsföretag

– Våra tidigare informationsträffar har varit uppskattade och det finns önskemål om att vi forstätter med dem, säger Marie Jonsson, enhetschef för livsmedelskontroll på Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB. Om ett par veckor är det dags igen.

Annons

Information. Träffar om livsmedelssäkerhet ska arrangeras i Lindesberg och Nora. Arkivfoto: NA

Nuvarande livsmedelslag fyller tio år i år. Från att varit en spretig verksamhet utan praxis har såväl företag och kök som tillsynslmyndighet utvecklats. Grundsyftet med lag, tillstånd och kontroller är att livsmedel vi äter inte är farliga eller gör oss sjuka.

Under flera år har BMB arrangerat informationsdagar på olika orter. I fjol blev det inga, men nu är det dags måndagskvällen 15 februari i Nora församlingshem och på torsdagseftermiddagen 18 februari i Lindesberg arena. Fördelningen mellan dag och kväll är för att ge alla företag en möjlighet att vara med, och tidigare år har en av träffarna, förutom i Lindesberg, också hållits i Hällefors och Kopparberg.

På programmet står vad som BMB kommer att granska i år.

– En sak vi ska inrikta oss på är material som kommer i kontakt med livsmedel, säger Marie Jonsson. Många inspektionsprotokoll visar att livsmedel ofta förvaras på mindre lämpliga sätt.

De vanligaste bristerna och hur de undviks samt tips och goda exempel är andra programpunkter på kommande informationsträffar.

BMB kommer också att prata om sitt Lotsprogram. Det riktar sig till nyföretagare som vid ett tillfälle kan få träffa sotare, bygglovshandläggare och livsmedelsinspektörer för att få grepp om vad som gäller när exempelvis en restaurang ska etableras.

Annons
Annons
Annons