Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Filleman bloggar om sin raketkarriär inom dressyr

Dressyrhästen Filip H har gjort raketkarriär. På bloggen Filleman berättar ”han” om sin vardag.

De första åren var Filip H till salu men blev aldrig såld. Efter alla framgångar får Carina Skoog-Holmstedt många höga bud av hästintresserade. ”Men nu vill jag inte sälja, vi är ju kompisar”, konstaterar hon.

På släktgården Svansjön bor hästuppfödaren Carina Skoog-Holmstedt tillsammans med sin familj. Här bor också sexåriga valacken Filip H som redan rönt stora framgångar inom dressyrsporten.

I maj i fjo l deltog han i sin första tävling och när säsongen slutade i november hade Filip H tagit 50 placeringar där han placerats sig bland de tre bästa vid 47 av dem. Nu är han rankad som en av Sveriges bästa sexåriga dressyrhästar.

– Det är helt fantastiskt. Han hade ju inte tävlat tidigare så vi visste inte ens om han skulle gå in på banan, säger Carina Holmstedt och berättar att Filip älskar att tävla men hatar att träna.

I samband med att Filip H började att tävla frågade många av Carinas vänner och bekanta hur det gick för honom på tävlingarna. Bloggen ”Filleman” föddes för att berätta om Filips prestationer och om hans liv.

– Det är många hästmänniskor som tycker att bloggen är kul och kommer fram på tävlingar. Nästan 50 000 personer har varit inne på sidan.

Varför skriver du blogginläggen som om det är Filip som skrivit dem?

– Därför att man ser på honom exakt vad han tycker och tänker. Han är så himla rolig, säger Carina.

Nu tävlar Filip H i dressyrklassen ”Medelsvår C” och hoppas avancera ytterligare när årets säsong startar.

Annons
Annons
Annons