Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Fler byggplaner än BMB hinner med

Lindesbergs kommun har de senaste åren beställt planarbeten hos Bergslagens miljö- och byggförvaltning i sådan omfattning att BMB inte hinner med. Därför måste vissa skjutas upp, men ett nytt LSS-boende i Lindesberg för funktionsnedsatta ges prioritet.

Plats för nytt boende. Norr om Bondskogsvägens anslutning till Lövstagatan i Lindesberg äger kommunen mark som kan vara lämplig för ytterligare ett LSS-boende.Foto: Michael Landberg

Socialförvaltningen har gett det kommunala fastighetsbolaget, Falab, en beställning på ytterligare ett LSS-boende. Förra året öppnades ett nytt i före detta Bergslagshälsans lokaler, men behovet finns för fler sådana bostäder.

– Det fylls på hela tiden beroende på att många ungdomar går ur skolan och vill ha ett eget boende och stanna kvar i Lindesberg, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S).

En tänkt placering är tomten som går från Bondskogsvägen och upp mot lekplatsen vid Lövstagatan.

– Läget är det mest optimala där vi äger mark. Det bör vara så centralt som möjligt, säger Gustavsson.

Kommunens exploateringsingenjör Jesper Almlöf har gjort en prioriteringslista i vilken ordning planarbeten ska slutföras och andra påbörjas. Den godkände utvecklingsutskotett i tisdags. För LSS-boendet föreslås att det påbörjas när planarbetet för kvarteret Bulten, för bland annat en ny vårdcentral i Lindesberg, samt Tallen i Frövi är klart. Arbetet för ett LSS-boende samt eventuellt fler bostäder på platsen lämnas ut till en konsult, troligtvis i februari.

Annons
Annons
Annons