Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hövding gjorde frukostbesök

Tillgången till bredband är otroligt viktig för landsbygden. För företagandet är det en nödvändighet enligt landshövding Maria Larsson.

Annons

Återblick. – Det är regler för bland annat buller som begränsar byggandet av bostäder vid exempelvis Lindesbergs gamla brandstation. Inte länsstyrelsen och vi jobbar på att få reglerna ändrade, sa landshövding Maria Larsson. Foto: Michael Landberg

Länsstyrelsen i Örebro län har 114 miljoner kronor att fördela i länet till det. Totalt finns 300 miljoner i nuvarande pott till länets landsbygdsutveckling.

– Det har blivit hyfsat enkelt att söka pengar till bredbandsutbyggnad och en av våra uppgifter är att hjälpa till att fördela dem, sa landshövding Maria Larsson.

Enligt Lindesbergs kommuns it-ansvarige Anders Widegren har Lindesberg möjligheter att få cirka 17 miljoner kronor.

Landshövdingen fick lejonparten av tiden vid torsdagsmorgonens företagarfrukost på Stadshotellet i Lindesberg. Den tiden använde hon till att berätta om länsstyrelsens ganska spretiga verksamhet.

– Vi har bland annat uppdraget att räkna ensamkommande flyktingbarn som försvunnit.

Inte helt enkelt, och länsstyrelsen har sedan i höstas haft en tung roll att samordna flyktingmottagandet.

– Vi behöver vara så många om möjligt att ge människor chans till den första raden på deras CV i Sverge med en praktikplats, sa Maria Larsson.

Många nyanlända har goda yrkes- och akademiska meriter i sina bagage och länsstyrelsen har skapat praktikplatser i sin verksamhet. Landshövdingen uppmanade frukostdeltagarna att dra sitt strå till stacken och gav arbetsförmedlingen beröm för hur de hjälpt länsstyrelsen.

- Vad vi gör nu är avgörande för hur det ska gå i framtiden, sa Maria Larsson.

Annons
Annons
Annons