Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nazibruden" föreläser i församlingshemmet i Lindesberg - hyllades av Ku Klux Klan

Anna-Lena Joners Larsson var tidigare en del av den innersta cirkeln i den svenska nynazistiska rörelsen. Nu ska hon föreläsa om det livet, och vägen ut ur det, i Lindesbergs församlingshem.

Annons

"I tre år levde Anna-Lena Joners Larsson tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister. Han var sångare i ett vit makt-band och Anna-Lena blev deras turnéledare. Sakta men säkert drogs hon allt längre in i en isolerad värld fylld av hat och ilska. Under sina spelningar runt om i Europa och USA hyllades det nordiska blonda paret av såväl Ku Klux Klan som andra rasistiska organisationer. Tills allting en dag rämnade."

Beskrivningen är hämtad från boken "Nazibruden" där Anna-Lena berättar om den svåra vägen ut ur rörelsen tillbaka till ett normalt liv. Idag arbetar hon som diakoniassistent i Svenska kyrkan i Bollnäs.

Och nu på onsdag kväll besöker hon Lindesbergs församlingshem med sin föreläsning "Nazibruden".

Hennes besök ingår i församlingens föreläsningsserie LivingRoom, som står för både vardags-rum och livs-rum. Föreläsningarna handlar om livsfrågor, från ett kristet perspektiv, men kanske inte alltid med ett traditionellt språk. Det är fri entré och föreläsningen börjar klockan 19.

Mer läsning

Annons