Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norr och söder ska ge inspel för utveckling

Nästa vecka läggs en enkät ut på kommunens hemsida med 15 frågor. Det är medborgarna i norra och södra kommundelen som enkäten riktar sig till. Svaren ska ge vägledning för utveckling av kommunens attraktivitet och framtida infrastruktur.

Annons

Bildrubrik till punkt. Christina Pettersson (C) leder beredningen för attraktivitet och infrastruktur som ska redovisas till fullmäktige där Bengt Storbacka (S) är ordförande.Foto: Michael Landberg

Är sjönära läge, närhet till kollektivtrafik, trygghet eller arbetsplats det viktigaste. Det är några frågor som ställs. Vad skulle behövas för att du skulle åka mer kollektivt är ett annat spörsmål.

Den som undrar är kommunfullmäktiges beredning för attraktivitet och infrastruktur.

Namnet låter kanske inte så hejdlöst kul.

– Men det är ett fantastiskt roligt uppdrag att jobba med, säger Christina Pettersson (C). Hon leder beredningen som i september ska redovisa resultaten för kommunfullmäktige. Beredningen består av politiker från partierna i fullmäktige samt tre tjänstemän med kompetens för byggande och samhällsplanering.

– Förutom enkäten ska vi också bjuda in oss i beredningen till föreningarna för dialog med dess medlemmar, säger Christina Pettersson.

Att beredningen valt att rikta sig mot kommundelarna i norr och söder beror på att i fjol var en medborgardialog en del av arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Lindesberg . I år pågår samma sak i Frövi. Ett syfte med beredningen är att få mer grepp om var tilltalande nya boenden kan byggas.

Enkäten kommer att ligga ute på www.lindesberg.se under februari och mars månad. När en liknande dialog fördes med invånarna i arbetet med den fördjupade översiktsplanen i Lindesberg var responsen överraskande stort.

Annons
Annons
Annons