Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Sponsorcup nytt grepp i Lif Lindesberg

Lif Lindesbergs Jacob Nelson blev det dyraste spelarköpet när handbollsklubben hade sponsorcup i Lindesberg Arena på lördagen.

Med lag som Meritor, Egeryds, Libo och Hemköp utkämpades en handbollscup i arenan.

- Det är vår målvakt Sebastien Ehnevid som tidigare spelade i Drammen som tog med sig detta koncept till oss i Lif Lindesberg, berättar Anders Sjöberg för Lif Lindesberg.

Sponsorerna bjöds in till en cup. Lagen plockade de ihop från sin personalstyrka. Sedan gavs möjlighet för lagen att köpa in proffsspelare från Lif Lindesbergs a-lagstrupp via budgivning innan cupen startade.

Och det blev en budgivning på alltifrån 500 kronor till cupens högsta bud på 1750 kronor som betalades för att få Jacob Nelson att dra på sig ett av sponsorlagens tröjor.

- Det här är mest en rolig grej vi vill göra tillsammans med våra samarbetspartners samtidigt som vi får in pengar till klubben. Vi har cupspel på dagen och så har vi middagsbankett på kvällen på Lindegårdens värdshus, säger Anders.

Ett av lagen har affärsmannen Torbjörn Nilsson satt ihop. Laget har namnet Sebbot men är en mix av anställda från fyra olika företag som Torbjörn driver.

- Vi är spelare från Sebbot invest, CNC quality, Macromould och Bandstål, säger Torbjörn.

Att spela handboll gör inte Torbjörn till vardags.

- Nej, vi får se hur det går. Jag har aldrig spelat med klister förut. Och senast jag spelade handboll var det som B-pojke i Kopparberg.

Annons
Annons
Annons