Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Temavecka som vill förebygga

Föreläsningar, filmer och diskussioner ska få eleverna på barn- och fritidsprogrammet att avstå alkohol, droger och tobak.– Vi försöker att undvika pekpinnar. I stället vill vi förmedla kunskap och medvetenhet, säger lärare Magdalena Rosenback.

Hajar Omar, Josefin Erlandsson, Joakim Braneby och Gabriel Vesterlund tycker alla att det varit en intressant och givande vecka.

Under de senaste åren har eleverna på barn- och fritidsprogrammet på Lindeskolan haft en temavecka varje år.

Årets tema är ”Leva livet” och handlar om alkohol, droger och tobak.

– Vi har valt att fokusera speciellt på alkohol och cannabis. Många ungdomar tycker inte att cannabis är en så farlig drog eftersom den kommer från en växt. Den attityden vill vi påverka, säger Magdalena Rosenback, programsamordnare och lärare på barn- och fritidsprogrammet.

Magdalena berättar att tanken med temaveckan är att arbeta förebyggande så att eleverna inte börjar med exempelvis droger.

Under veckan har eleverna fått mer kunskap om olika droger, fördjupat sig i vilka faktorer som gör att en person kan hamna i ett missbruk samt vilka konsekvenser som kan bli till följd av ett missbruk.

– Vi har både skrattat och gråtit tillsammans denna vecka. Beroenden drabbar inte bara den som själv missbrukar utan hela familjen, konstaterar Magdalena.

Annons
Annons
Annons