Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Unga får äldres teknik att funka

Carl-Henrik Ling packade ned sin laptop och hängde på sig jackan. – Nu har jag fått hjälp till självhjälp och ska gå hem och ladda ned Gunnar Verngrens deckare.

Läslusta. Carl-Henrik Ling fick hjälp av Arman Tovmasyan med både nedladdning av böcker och hur man initierar egna inlägg på facebook.Foto: Michael Landberg

IT-guiden Arman Tovmasyan hjälpte Carl-Henrik Ling med flera saker på biblioteket i lördags.

– När jag lägger mig på sängen och lyssnar på ljudböcker som jag har i datorn måste jag resa mig och starta upp efter varje kapitel. Går det att fixa så att datorn börjar på nästa automatiskt, undrade Carl-Henrik. Det var fixat i ett nafs. Efter lördagen behövde han heller inte vänta på sin plats i kön på biblioteket för att läsa Lindelärarens nya deckare.

– Jag stod på nionde plats i lånekön på pappersboken.

Nour Allen Rahban hade en hel del knep och knåp med Mona Karlssons telefon. Det ville sig inte riktigt att få alla adresser, lösenord och identiteter att lira till en början.

– Jag har skaffat en helt ny telefon och folk pratar så mycket om facebook. Det tycker jag verkar kul, så det är det jag är här för att få hjälp med att komma ut på, säger Mona Karlsson.

Nour Allen Rahban berättar att det är facebook, sms och internet de flesta vill ha hjälp med på läsplattor, datorer och smarta telefoner.

– Det är inte alltid så lätt eftersom många begrepp är på engelska och härstammar från programmeringsspråk, säger han.

Ny telefon. Mona Karlsson behövde assistans med sin facebook i sin nya telefon. Det fixade Nour Allen Rahban.

Varje lördag. Lördagar är det som gäller för It-guiderna på huvudbiblioteket i Linde och varannan lördag i Storå, Frövi och Fellingsbro.

Annons
Annons
Annons