Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Klart för nybygge av förskola i Ställdalen

Det ska byggas en ny förskola i Ställdalen. Den ska byggas intill nuvarande förskola Åstugan i byn.Sedan ska den gamla förskolebyggnaden rivas.

Här ska byggas nytt. Och den gamla förskolan här ska rivas.

Just nu pågår upphandlingar med entreprenörer om byggjobbet. Budget för nybygget, som ska ske i form av så kallade modulhus, är 10 miljoner kronor.

– Exakt när vi kan komma i gång med bygget är oklart. Det är lång väntetid på byggmodulerna just nu. Förhoppningsvis kan vi påbörja bygget i höst, säger kommunchef Bo Wallströmer.

Under byggtiden ska verksamheten på förskolan kunna fortsätta som vanligt.

Den nya förskolan ska nämligen byggas bredvid nuvarande förskola. Och när den nya förskolan är klar ska den gamla förskolan rivas.

Tre avdelningar ska ingå i den nya förskolan. Ny värmeanläggning ska också köpas in, troligen bergvärme eller luftvärmepumpar.

Framtiden för förskolan Åstugan i Ställdalen har utretts en längre tid. Nuvarande förskolebyggnad är i stort behov av renovering. Och där förskolan ligger har det tidigare varit ett sandtag.

Efter att den verksamheten avslutades har Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, uppgifter om att platsen även använts som deponi. Undersökningar har visat på förhöjda halter i marken av bland annat arsenik, kadmium, bly och koppar och det värst förorenade markområdet vid förskolan har sanerats.

Annons
Annons
Annons