Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Prislapp för namnbyte efterfrågas

Förslaget är att BKT byter namn till Samhällsbyggnadsförbundet och att BMB till Samhällsbyggnadsnämnden. Politikerna i Ljusnarsberg vill nu veta vad ett namnbyte kan kosta.

Hur den framtida samverkan mellan kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg ska se ut har utretts en tid nu. Det handlar om framtiden för Bergslagens kommunalteknik, BKT, och för Bergslagens miljö- och byggnämnd, BMB. Förra året lades ett förslag om att avveckla BKT och enbart styra verksamheten via en gemensam nämnd. Det förslaget förkastades av alla kommuner utom Ljusnarsberg.

Sedan har ett nytt förslag om det framtida samarbetet presenteras. Förslaget innebär att nuvarande organisation med en nämnd och ett kommunalförbund består, men att namnbyte av de två enheterna sker.

Nu behandlas förslaget politiskt. Kommunpolitikerna ska säga sitt och sedan ska förslaget tillbaka på tjänstemannanivå med en arbetsorder.

Förra veckan behandlades förslaget i kommunstyrelsen i Ljusnarsberg.

– Vi efterlyser ekonomiska konsekvenser i förslaget. Ett namnbyte föreslås av BKT och BMB, men vad skulle ett sådant namnbyte kunna kosta? Vi tanke är inte att en konsult ska hyras in för att ta fram nya logotyper, säger Ewa-Leena Johansson (S).

Förutom ett namnbyte innehåller förslaget justeringar av var ansvarsområden för verksamheter ska ligga. Förslaget är undertecknat av kommuncheferna i de fyra kommunerna som nu söker mandat hos politiken för att få i uppdrag att utveckla förslaget. Om sådant klartecken ges ska frågan tillbaka till fullmäktige innan sommaren för att träda i kraft 2017.

Annons
Annons
Annons