Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar behöver mer och säker plats

Verksamheten vid Windahls Garantibilar AB i Nora föreslår en tillfällig lösning med Nora kommun för ett kommunägt markstycke utanför den egna vid fastigheten Väghyveln 1. Det  behöver företaget för säker uppställnig av bilar utomhus.

Annons

Windahls Garantibilar AB ansöker hos Nora kommun om ett tidsbegränsat nyttjandeavtal på mark utanför sin egen vid nuvarande bilanläggning. Annat kan äventyra verksamheten i bland annat måleriet uppger bilföretaget.

De hänvisar till krav på inhägnat område före det att försäkringsbolagen gör besiktning av skadade bilar. Marken företaget vill kunna nyttja är en smal markremsa söder om sin nuvarande gräns.

I slutet av februari kom en begäran från fastighetsägaren för Väghyveln 1 att få ett planbesked för en detaljplaneändring över området. För ett par veckor sedan beslutade kommunstyrelsen att avvakta med detta med hänsyn till arbete med en ny översiktsplan.

Önskan om att få nyttja kommunens mark under en tid fick Nora kommun förra måndagen och är ett nytt initiativ från bilföretaget för att tillgodose sina utrymmesbehov. På sikt vill företaget förvärva marken.

Annons
Annons
Annons