Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Fyra kyrkor firade tillsammans

Det här är först a gången vi har en gemensam gudstjänst i kyrkan. Efter den går vi ut och sjunger på kyrkvallen, sa kyrkoherde Brita Landin i söndags förmiddag.

En stund senare såg det visserligen lite glest ut i den stora kyrkan, men ett knappt hundratal personer deltog i gudstjänsten.

Att Jesus korsfästes är en sorgesam inledning på påskhelgen. Att graven var tom på påskdagens morgon och han återuppstod från de döda är desto mer glädjerikt i den kristna tron och en grundsten. Det är själva uppkomsten av kyrkolivet.

Det var detta som Nora Bergsförsamling, Bergslagskyrkan, Missionskyrkan och Nyhyttans Adventistkyrka högtidlighöll och manifesterade i söndags förmiddag.

Brita Landin ledde gudstjänsten och pastor Nils Holmberg från Missionskyrkan predikade. Kyrkokören, Marie J:sson Lindh Nordenmalm och Stig Almlöv på flygelhorn levererade musiken.

– Jag hörde ett radioprogram en gång med rubriken ”Då skulle jag velat vara med”. Jag skulle vilja haft möjlighet att delta morgonen den första påskdagen.

När fyra människor är med om något blir berättelserna aldrig exakt lika. Envangelierna spretar lite om detaljerna, inledde Nils Holmberg sin predikan.

Kontentan är i alla fall att att den kristna kyrkan uppstod i förvissningen om att Jesus levde och finns med mänskligheten efter upptäckten av den tomma graven.

PÅSKROP OCH PSALM.  Fyra församlingar i Nora firade en gemensam påskgudstjänst under söndagsförmiddagen. Gudstjänsten avslutades utomhus. Foto: Michael Landberg

Annons
Annons
Annons