Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn vill dela sin passion med andra

Linn Jeppsson är uppvuxen i Nora, men bor i dag i Halmstad med man och barn. Hemma i källaren har hon en egen skönhetssalong. Men i dag lägger Linn mycket tid på att utbilda andra inom sin stora passion – ögonfransar.

Annons

Utbildar fransstylister. Linn Jeppsson bor i Halmstad sedan 15 år men nu i veckan har hon varit hemma i Nora för att utbilda andra att jobba med hennes passion – ögonfransar.

Innan barnen kom arbetade Linn Jeppsson som säljare, både i butik och i telefon, men aldrig med skönhetsprodukter. Efter att ha varit hemma med sina två söner i tre år kände hon att det inte var säljjobbet hon ville tillbaka till.

– Jag fick en vision om en skönhetssalong där jag kunde arbeta med alltifrån naglar till hår och makeup, bryn och fransar, så jag började utbilda mig.

För två år sedan drog hon i gång en egen salong hemma i källaren i Halmstad.

– I början gjorde jag mest naglar, men jag avancerade snabbt inom fransar och insåg att det var min grej, berättar Linn.

För ett år sedan började hon utbilda andra, och insåg hur lärorikt och roligt det är.

Linn har satt ihop ett eget utbildningsmaterial med det bästa av det hon fick och det hon själv saknade i sin egen utbildning.

Under veckan som gått har hon hyrt in sig på Nora stadshotell för att utbilda både nya fransstylister och redan etablerade som vill vidareutvecklas eller börja utbilda de också.

– På bara ett år har jag hunnit utbilda 100 elever och elva nya lärare från olika delar av landet, säger Linn.

– Det har gått väldigt fort, men det är otroligt roligt. Att bli egen företagare är det bästa jag gjort.

Linn har alltid tyckt om att fixa framför allt med hår och naglar. Men hon hade själv inte provat att få ögonfransarna förlängda förrän hon började utbilda sig.

– Det blev ett beroende direkt. Det är en dröm att vakna vacker, särskilt som småbarnsmamma med ibland noll sömn.

Hon säger att det är i konsten hon har sin passion och styrka. Hon vill skapa något vackert.

– Jag vill ge mina elever del av samma glädje. Det är mycket jobb, man måste ha en passion och vara duktig på det man gör och på att synas, säger Linn som själv jobbar mycket med att synas i sociala medier med bilder på det hon gör.

Utbildningarna hon ger handlar, utöver det praktiska arbetet med ögonfransförlängning, också igenom hygien, kemikalier och ergonomi.

För att mäta sig mot proffsen ställde Linn upp i EM i singelfransar i fjol. En tävling där hon fick möta sina allra största konkurrenter och där hon slutade trea. Framåt drömmer Linn om att utveckla det hon gör i dag – att få utbilda fler, att själv bli en bättre fransstylist och att ta fram ännu bättre produkter att arbeta med.

Det här var fjärde och sista gången Linn utbildade fransstylister i Nora. Nu lämnar hon över till en tidigare elev som fortsätter hennes arbete i Örebrotrakten.

Praktiskt prov. Linn Jeppsson övervakar stjärneleven Sofia Nordqvists tålamodskrävande slutprov i singelfransar.

- Det är mycket jobb, men att bli egen företagare är det bästa jag gjort, säger Linn Jeppsson.

Annons
Annons
Annons