Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Mässan där hälsa står i centrum

En strid ström av besökare sökte sig till Hälsomässan i Nora. Såväl utställare som gäster talade väl om arrangemanget.

STORT INTRESSE. Hälsomässan på Stadshotellet i Nora lockade många besökare. Folk minglade runt i de båda mässlokalerna där fler utställare än någonsin fanns samlade. Femte mässåret i rad och arrangörerna var nöjda.

För femte året i rad hölls en Hälsomässa och platsen var Nora stadshotell.

– Chokladgästabudet som har hållits samtidigt tidigare år tog ett uppehåll. Men vi kör på, säger Jenny Carlsson i Hälsomässans arbetsgrupp.

Målet har varit att skapa ett så brett program som möjligt med utställare från många olika delar av hälsoområdet. Här upplever Jenny att man har lyckats bra.

– Tycker vi har fått till en bra blandning, säger hon.

Arrangemanget kräver mycket planering men också en hel del insatser under själva dagen. Totalt elva mässvärdinnor fanns med under dagen för att se till att allt fungerade väl.

Nytt för i år

var att de första 150 gästerna fick något extra då de anlände, en liten kasse med allehanda ting skänkta av sponsorer.

– Folk hängde på låset och det blev faktiskt kö vid öppnandet, säger Mariana Flodman, mässvärdinna och i arrangörsgruppen.

Intresset för mässan verkade inte mattas av. I entrén tog värdinnorna Athena Bohman och Anita Quick emot besökare och entréavgift.

– Hittills har 275 gäster kommit. Det är en strid ström hela tiden. Än är det många timmar kvar och vi räknar med att det blir runt 500 innan mässan är över, säger Athena och Anita.

Athena har varit med i alla fem åren, men Anita är ny i arrangörsgruppen.

– Jag har alltid besökt mässan, men nu är jag med här, säger hon och skrattar.

Margareta Pettersson är också en trogen besökare.

– Stamgäst, jo så är det. Mässan är intressant och innehållsrik. Med massor av spännande föreläsningar och utställare, säger Margareta som stött ihop med Svante Karlsson som är utställare med Massera Mera.

Svante ger Margareta ett smakprov på vilken typ av massage han kan erbjuda.

– Jag har varit med varje år sedan starten. Det här är en bra mässa med god blandning. Finns något för de flesta, säger Svante.

Att få chansen att marknadsföra sig är bra och nog så viktigt, men Svante framhåller även möjligheterna att själv bli inspirerad och knyta kontakter.

– Det bästa av allt är nog att man får massor av tankar och idéer, säger Svante.

Ett brett program erbjöds den här dagen. Allt från hundmassage till andlig vägledning och yoga. I montrarna fanns ett brett utbud, från choklad till olika typer av kosttillskott. Föreläsningar varvades med workshops.

Folk minglade och samtalen skapade ett sorl i de båda mässlokalerna. Här verkade människor trivas samtidigt som vyerna vidgades.

TESTAR. Svante Karlsson, Mera Massage, var en av utställarna och Margareta Pettersson fick känna på effekten av massage.

GOTT. Gunilla Borensjö och Yvonne Lindborg pratade choklad.

Lite om Q Nora

Arrangörer bakom Hälsomässan är Q Nora.

Q Nora är ett nätverk för företagsamma kvinnor.

Syftet med nätverket är att verka för och främja kvinnligt företagande i Nora och dess närhet.

Tanken är att kvinnorna lär känna varandra, tar vara på medlemmarnas kompetenser samt inspirerar, stöttar och utvecklar varandra.

För närvarande är runt 100 kvinnor knutna till nätverket.

Annons
Annons
Annons