Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Bannerhed först ut i Svalbo

Programmet för vårens berättarkvällar i Svalbo är klart. Först ut är författaren Tomas Bannerhed som kommer till Svalbo söndagen 24 januari.

Annons

 – Jag var på Bokens dag i höstas, hörde honom och blev alldeles lyrisk. Då kom vi på att vi ber honom komma hit till Svalbo, berättar Moa Rudebert som driver Svalbo keramik och arrangerar ”Berättelser i stearinljusens sken”, ihop med Ulla Roseen, Studiefrämjandet och Nora och Lindesberg kommuner.

Tomas Bannerhed fick Augustpriset 2011 för debutroman Korparna och är aktuell med ”I starens tid”, fågelprosa i samarbete med fotografen Brutus Östling.

Premiär blir det för översättaren och medarrangören Ulla Roseen som söndagen 14 februari berättar om sitt jobb som översättare. Hon är dessutom närmsta grannen och har gångavstånd till berättarkvällarna.

– Hon anses som en av de allra bästa översättare vi har i landet och har översatt allt från ryska klassiker som Tolstoj och Dostojevski till spanska nobelpristagare till barnböcker,

Söndag 13 mars är det dags för Anna-Karin Palm som skriver romaner och noveller och har varit på Svalbo för 13 år sedan.

Biljetterna släpps nu på söndag kl 9, och då är det bara att ringa till Svalbo keramik och boka, berättar Moa.

– Och förhoppningsvis räcker biljetterna till alla som vill ha plats.

Läs mer på svalbo.com

Annons
Annons
Annons