Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargar attackerade hundar i Gyttorp

Kurt Natanaelsson och hans två hundar attackerades på söndagen av vargar utanför Gyttorp. På tio meters håll morrade och skällde djuren mot varandra innan vargarna backade.

Annons

– Jag var på promenad med mina två jakthundar, stora och varglika hundar, i skogen bakom Gyttrops station på söndagsförmiddagen, berättar Kurt Natanaelsson.

– 700 meter in i skogen ovanför stationenkom två vuxna vargar gående västerifrån. De kom så nära som tio meter ifrån oss.

Vargarna morrade och gjorde utfall mot Kurt och hans hundar, men hundarna skällde och Kurt skrek tills vargarna backade.

Kurt, som hela tiden hade hundarna kopplade intill sig, säger att han aldrig blev rädd – bara förbannad.

– Promenadstigarna vi gick på ligger bara en kilometer från bostadsområdet där vi bor. En sådan här fin dag används de flitigt. Tänk om det varit en dam som kommit där med en sällskapshund, då vet man inte hur det hade slutat, säger Kurt Natanaelsson.

– Dessutom har förskolan en plats bara några hundra meter bort dit de brukar gå med barnen.

Kurt Natanaelsson rör sig mycket i skogen med sina hundar och säger sig ha sett vargspår i området om vintern tidigare, och senast för fjorton dagar sedan såg han tre vargar i skogen norr om Finnå.

Mer läsning

Annons