Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Boende på Snickarvägen får hjälp

Hyresvärden kan inte ensidigt säga upp hyreskontraktet. Det menar företrädare på Hyresgästföreningen som nu ska hjälpa de boende på Snickarvägen i Brevens bruk.

Snickarvägen. Hyresgäster i Brevens bruk har blivit uppsagda av nya hyresvärden.  Foto: Sofie Isaksson

De boende på Snickarvägen i Brevens bruk har fått sina hyreskontrakt uppsagda. Det skrev vi om i söndagens NA. Huset fick nyligen nya ägare då Örebroföretaget Nerikes Bygg och Bostad sålde fastigheten till Omsorgshuset. De gamla ägarna ska, enligt uppgift, strax innan försäljning ha skrivit in i hyresavtalen att hyresgästerna inte hade rätt att bo kvar om ägarna ville riva eller ändra inriktning på verksamheten.

På Hyresgästföreningen har man sedan i fredags fått in fem samtal från hyresgäster på Snickarvägen. Thomas Saglind, jurist, ska titta närmare på fallet.

– Huvudregeln är att personen som har en hyresrätt har rätt att fortsätta hyra lägenheten så länge personen inte missköter sig på något sätt. Vi ska nu titta på om besittningsrätten avtalats bort eller om den kan brytas av någon annan anledning.

På torsdag ska Tomas Saglind träffa hyresgästerna. Den sista juni ska de enligt uppsägningen vara ur lägenheterna. Men den tidpunkten kan flyttas fram om värden och hyresgästerna inte kommer överens.

– Hyresvärden kan inte ensidigt besluta om att hyresförhållandet upphör, säger Tomas Saglind.

Annons
Annons
Annons