Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är vår nu!

Kriget är över. Ljuset vann över mörkret i år igen. Som alltid. Det är vår nu!

Annons

Riktig båtentusiast. – Det är så himla skönt att ljuset och våren är här så att jag kan börja pyssla med mina båtar. För Magnus Janeborn är båtar livet, han har flera stycken. Foto: Daniel Patiño Flor

– Det är en sån härlig tid nu. Och det är så härligt att få ta av sig jobbkostymen och dra på sig overallen och börja pyssla med mina båtar.

Det menade båtentusiasten Magnus Janeborn, till vardags försäkringsrådgivare på SE-banken, när han på söndagen var nere vid småbåtshamnen för att fixa med sina båtar. Och som den båttokige person han är så har han flera stycken båtar.

– Ja, jag importerade ett par motorbåtar från USA för några år sedan då dollarkursen var låg så på sommaren har jag en båt i Vättern och en i Hjälmaren. Men jag började som seglare och har en segelbåt också.

– Fast mina barn tycker att det går för långsamt att segla, dom vill hellre åka motorbåt, berättade han med ett skratt. Det tror jag gäller för många ungdomar, dom vill ha lite mera speed i tillvaron.

Nere vid Naturens hus njöt Peter Lindqvist och sonen Marvin av solen bakom sina fiskespön vid Svartån. Marvin älskar att fiska.

– Men det går så där med fisket. Det finns ingen fisk, sa Marvin som trots det inte hade några planer på att ge upp.

Men pappa Peter hyllade att ljuset kommit tillbaka.

– Verkligen. Bara det att inte behöva sätta på ljuset på cykeln när man drar till jobbet på morgonen känns så himla skönt.

– Sen kommer ju våren att åka på bakslag, det händer ju alltid. Aprilväder vet man ju vad det är. Men det är så härligt ändå.

Mycket grejor. Använder man både metspön, kastspön och pimpelspön när man fiskar så behövs det en hel del grejor. Men än är det lite för tidigt för att fiska i Svartån.

Annons
Annons
Annons